Obuka postrojbe civilne zaštite Primorsko-goranske županije

U subotu 20. ožujka 2021. godine, u Centru za obuku interventnih službi Šapjane, održana je obuka Specijalističke postrojbe civilne zaštite Primorsko-goranske županije za traganje i spašavanje iz ruševina, a u kojoj je sudjelovao i Interventni tim Društva crvenog križa Primorsko–goranske županije. Tema obuke je bilo spašavanje iz ruševina, a provedena je kroz teoretski i praktični dio. Obuka je započela teoretskim dijelom kroz predavanje koje su održali instruktori iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke, koji su također mentorirali i praktični dio na vježbalištu. Kroz praktični dio su uvježbavani pretraga terena za unesrećenima koristeći potražnog psa i vodiča, tehnike izvlačenja unesrećenih iz ruševina te pružanje prve pomoći unesrećenima i njihovo zbrinjavanje.
Valja istaknuti kako su instruktori iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke i vodič potražnoga psa iz Specijalističke postrojbe civilne zaštite podijelili zanimljiva iskustva koja su stekli nedavno na području pogođenom potresom kod Petrinje.
Na obuci je zbog primjene protuepidemijskih mjera bilo nazočno 20-ak sudionika te predstavnici Područnog ureda civilne zaštite Rijeka i Primorsko-goranske županije.