Obilježavanje Dana civilne zaštite u Istarskoj županiji

Foto: MUP

Povodom obilježavanja Međunarodnog Dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u RH u srijedu, 1. ožujka održan je svečani prijem za predstavnike sustava civilne zaštite iz Istarske županije u Komunalnoj palači Grada Pule. 
 
Predstavnike sustava civilne zaštite su zaprimili župan Istarske županije Boris Miletić i zamjenice gradonačelnika Grada Pule Ivona Močenić. 
 
Istog dana, za predstavnike sustava civilne zaštite, a povodom Dana civilne zaštite u RH, u Umagu i Pazinu su održane sjednice Stožera civilne zaštite i prijem predstavnika sustava civilne zaštite. Također, gradonačelnik Grada Labina je u petak, 3. ožujka održao prijem za predstavnike sustava civilne zaštite Grada Labina i općina Labinštitne.
 
Na središnjem gradskom trgu u Pazinu djelatnici Službe civilne zaštite Pazin su, na postavljenom info punktu civilne zaštite, upoznali građane sa zadaćama operativnih snaga sustava civilne zaštite te načinom postupanja u slučaju požara, potresa, poplava i drugih velikih nesreća,  a u cilju podizanja svijesti o mogućim rizicima i opasnostima.