Edukacijom do sigurnijeg života naše djece

Hrvatski autoklub Pazin je i ove godine održao prometno - preventivnu i edukativnu akciju “Sigurno u školu s HAK-om 2019."

Akcija je održana 19. rujna na Pazinskom Trgu slobode, a tradicionalno je vezana uz početak nove školske godine i prvenstveno je namijenjena učenicima prvih razreda osnovnih škola. Akcijom se želi upoznati djecu s činjenicom da su i oni sada aktivni sudionici u prometu, ali i upozoriti i senzibilizirati građane te osobito vozače na pojačan oprez u prometu na početku nove školske godine.  

Ovo je vrijeme kada se zbog  početka nove školske godine na naše ulice i prometnice  vraćaju školarci, a među njima i velik broj učenika prvih razreda. Prvašićima je to novo iskustvo i oni se sada prvi put pojavljuju kao samostalni sudionici u prometu pa je ova edukacija od posebne važnosti koja će im pomoći o tome kako se pravilno ponašati u prometu te na taj način povećati svoju sigurnost u prometu i smanjiti rizik od nastanka prometne nezgode.

Učenici prvih razreda su na poligonu bili aktivni sudionici u prometu kao pješaci, vozači bicikala i romobila te su pokazali iznimnu spretnost i snalažljivost u rješavanju postavljenih zadaća. Hrvatski autoklub Pazin je akciju održao u suradnji s Policijskom postajom Pazin, Gradskim društvom Crvenog križa Pazin, Gradom Pazinom i Službom civilne zaštite Pazin. Služba civilne zaštite Pazin se uključila u ovu akciju i kratko educirala djecu iz područja civilne zaštite, važnosti broja 112 te podijelila bojanke i enigmatike, a prezentirana je i igra “Zemlja rizika”. Djeca su se aktivno uključila u ovu igru te tako “putovala” po opasnim područjima ove rizične zemlje.

U akciji je sudjelovalo  80-ak prvašića Osnovne škole “Vladimira Nazora” Pazin te 20-ak djece iz Dječjeg vrtića “Olga Ban” Pazin. Akciju su posjetili i mnogobrojni građani koji su se zatekli na Pazinskom Trgu slobode.