Edukacija djece u Primorsko-goranskoj županiji

Danas, 13. listopada, povodom Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa Područni ured civilne zaštite Rijeka u suradnji s Osnovnom školom „Srdoči“, održao je prvu edukaciju djece u Primorsko-goranskoj županiji uz pomoć modela prirodnih prijetnji

Foto: MUP

Temeljem projekta „Na putu do smanjenja rizika od katastrofa“ Ravnateljstvo civilne zaštite sklopilo je sporazume o suradnji s dvije osnovne škole s područja Grada Rijeke u kojima će se provoditi pilot program i testirati priručnik „Smanjenje rizika od katastrofa u nastavi“. S područja Grada Rijeke u projektu sudjeluju osnovne škole „Eugen Kumičić“ i „Srdoči“. Svaka od škola dobila je pet posebno izrađenih modela prirodnih prijetnji: model krškog krajolika, model erozije, model poplave, model potresa i model vulkana. Ravnateljstvo civilne zaštite provelo je i osposobljavanje djelatnika ovih škola koji će provoditi edukacije svojih učenika.

Tijekom ove edukacije djeca četiri razreda Osnovne škole „Srdoči“ imala su uvodna predavanja i upoznavanja sa modelima. Ravnatelji i djelatnici škole ovaj projekt su ocijenili kao hvalevrijedan i jako koristan. Događaj su popratili i mediji.