Djelatnici Službe civilne zaštite Karlovac sudjelovali u kampanji „Manje oružja, manje tragedija“

Foto: MUP

Povodom Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju danas, 4. travnja 2024., djelatnici Službe civilne zaštite Karlovac su u suradnji s policijskim službenicima za prevenciju Policijske uprave karlovačke, policijskim službenicima Policijske postaje Slunj, policijskim službenikom Regionalne protueksplozijske jedinice Zagreb, Gradskim društvom Crvenog križa Slunj, Društvom Crvenog križa Karlovačke županije i Povijesnom postrojbom „Karlovački počasni vod ZNG - 91“, na prostoru gradske tržnice u Slunju proveli kampanju „Manje oružja, manje tragedija“.
 
Kampanja je provedena uz potporu Karlovačke županije uz prisustvo županice Martine Furdek Hajdin. Potporu kampanji pružila je i gradonačelnica Grada Slunja Mirjana Puškarić.
 
Cilj ove kampanje je upozoriti građane na opasnosti od minsko-eksplozivnih sredstava, osobito one koji žive u blizini minsko sumnjivih područja, kao i one koji zbog posla ili hobija odlaze u ugrožena područja te ih savjetovati o ponašanju prilikom nailaska na mine ili oružje, a ujedno ih i potaknuti na dobrovoljnu predaju ilegalnog oružja.

Djelatnici Službe civilne zaštite Karlovac prezentirali su građanima i posjetiteljima, u sklopu nacionalne kampanje „Usvoji znanja da šteta bude manja“, na koji način se preventivnim djelovanjem mogu smanjiti rizici od velikih nesreća i katastrofa te im podijelili korisne letke.