U Vukovaru održan radni sastanak ne temu pripreme za novu turističku sezonu

Služba civilne zaštite Vukovar održala je jučer, 12. travnja 2023., radni sastanak s predstavnicima PU vukovarsko-srijemske, Hrvatskih cesta-TJO Županja, Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije, Društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije, Vatrogasne zajednice Vukovarsko-srijemske županije te predstavnicima općina i gradova u svrhu provedbe pripremnih aktivnosti za turističku 2023. godinu

Foto: MUP

Na dnevnom redu bilo je nekoliko točaka, između ostalih analiza turističke sezone 2022. godine, spremnost žurnih službi i temeljnih operativnih snaga sustava civilne zaštite za provođenje aktivnosti na autocesti te spremnost gradova i općina za provođenje mjera civilne zaštite kao što su evakuacija i zbrinjavanje putnika/turista u slučaju većih zastoja i nesreća.

Voditelj Službe civilne zaštite Vukovar Stjepan Draganić na početku sastanka pozdravio je sve sudionike, a voditelj Županijskog centra 112 Tomislav Dujmić ukratko iznio najbitnije podatke iz prethodne sezone o broju zaprimljenih poziva, prometnim nesrećama i njihovim posljedicama. Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije Mato Matić pohvalio je rad žurnih službi i podržao dobru suradnju sa Županijskim centrom 112 Vukovar. Predstavnici Hrvatskih cesta-TJO Županja i PU vukovarsko-srijemske prisutne su izvijestili o zabilježenim događajima iz protekle te načinu pripreme za provedbu nadolazeće turističke sezone. Nadalje, predstavnici gradova i općina potvrdili su svoju spremnost za operativno postupanje u slučaju potrebe.

Na sastanku je zaključeno kako su općine i gradovi zajedno sa žurnim službama te operativnim snagama sustava civilne zaštite u potpunosti spremni pravodobno reagirati ako dođe do stvaranja dugotrajnih zastoja na graničnim prijelazima ili autocesti A3 te ako se ukaže potreba za provedbom evakuacije ili zbrinjavanje putnika/turista.