U Vukovarsko-srijemskoj županiji održano osposobljavanje pripadnika postrojbe civilne zaštite opće namjene i povjerenika civilne zaštite

Služba civilne zaštite Vukovar u subotu, 13. siječnja 2024. započela je novi ciklus osposobljavanja pripadnika postrojbi civilne zaštite opće namjene te povjerenika i zamjenika povjerenika civilne zaštite u općinama Lovas i Tompojevci

Foto: MUP

Osposobljavanje je održano u suradnji s djelatnicima Gradskog društva Crvenog križa Vukovar i načelnikom Stožera civilne zaštite Općine Lovas.

Sudionici osposobljavanja su u teoretskom dijelu upoznati sa sustavom civilne zaštite, taktikama i operativnim postupcima te mjerama civilne zaštite, kao i procjenama rizika i planom djelovanja na području općina Lovas i Tompojevci, a prezentirani su im i primjeri iz prakse vezani uz izvanredne događaje i prijetnje.

Praktični dio osposobljavanja odnosilo se na obranu od poplave, a sastojao se od punjenja vreća s pijeskom i izrade zečjeg nasipa. Djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Vukovar sudionike su upoznali s pružanjem prve pomoći.

Osposobljavanje sudionika civilne zaštite doprinos je u provođenju mjera civilne zaštite u izvanrednim situacijama.