U Orahovici održana smotra civilne zaštite postrojbe opće namjene

Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek, Službe civilne zaštite Virovitica su jučer, 29. rujna, u suradnji s Gradom Orahovica, održali smotru postrojbe civilne zaštite opće namjene, povjerenika i njihovih zamjenika. 

Foto: MUP

Uz djelatnike Službe civilne zaštite Virovitica, koji su prisutne upoznali s aktivnostima Ravnateljstva civilne zaštite u unaprjeđenju razine spremnosti na moguće prijetnje i rizike, smotri su prisustvovali načelnik Stožera civilne zaštite grada Orahovice Milan Babac, gradonačelnik Saša Rister te predstavnik tvrtke In Konzalting Ivan Nožina.

Tom prilikom je istaknuta važnost provođenja kontinuiranog osposobljavanja i uvježbavanja operativnih snaga sustava civilne zaštite te razmjene iskustava, znanja i vještina u podizanju razine sigurnosti civilnog stanovništva te imovine.

Također, na ovaj način su prikupljeni nužni podaci o raspoloživom ljudstvu te je najavljen nastavak rada na opremanju, educiranju i svim ostalim aktivnostima kako bi pripadnici postrojbe bili spremni za izazove koji budu pred njima.