U Iloku i Privlaci provedeno osposobljavanje povjerenika i pripadnika postrojbe civilne zaštite

Služba civilne zaštite Vukovar provela osposobljavanje pripadnika postrojbe civilne zaštite Grada Iloka te pripadnika postrojbe civilne zaštite opće namjene i povjerenika civilne zaštite Općine Privlaka

Foto: MUP

U suradnji s Gradom Ilokom i Gradskim društvom Crvenog križa Ilok, djelatnici Službe civilne zaštite Vukovar proveli su 17. veljače 2024. osposobljavanje pripadnika postrojbe civilne zaštite opće namjene Grada Iloka.

Novoizabranim pripadnicima postrojbe predstavljen je sustav civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, operativni postupci i mjere civilne zaštite te procjena rizika i plan djelovanja na njihovom području. Tijekom edukacije sudionici su upoznati s postupcima pružanja prve pomoći, a održana je i vježba obrane od poplave, tijekom koje su uvježbavali izgradnju zečjeg nasipa.

Također, 17. veljače 2024. djelatnik Službe civilne zaštite Vukovar u suradnji s djelatnicima Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci i načelnikom Stožera civilne zaštite Općine Privlaka, proveli su osposobljavanje pripadnika postrojbe civilne zaštite opće namjene te povjerenika i zamjenika povjerenika civilne zaštite Općine Privlaka.

Sudionici osposobljavanja upoznati su sa sustavom civilne zaštite, taktikama i operativnim postupcima te mjerama civilne zaštite kao i procjenama rizika i planom djelovanja na području Općine Privlaka. Prezentirani su im i primjeri iz prakse koji se odnose na poplave i migrantsku krizu. Djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci nazočne su upoznati s pružanjem prve pomoći.