U Belišću predstavljene mogućnosti i oprema Ravnateljstva civilne zaštite kroz taktičko-tehnički zbor

Grad Belišće danas, 29. svibnja 2023., svečano obilježava Dan hrvatskih branitelja grada Belišća i Dan državnosti Republike Hrvatske te je tim povodom organiziran svečani program

Foto: MUP

Program je započeo mimohodom od zgrade Gradske uprave grada Belišća do groblja grada Belišća te polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod Spomen-križa. U mimohodu su sudjelovali predstavnici Grada, braniteljskih udruga i udruga proisteklih iz Domovinskog rata Valpovštine  te građani. Uslijedila je sveta misa za poginule i nestale hrvatske branitelje grada Belišća u župnoj crkvi Svetog Josipa Radnika.

Veliko zanimanje, posebno najmlađih posjetitelja, izazvalo je predstavljanje mogućnosti i opreme kroz taktičko-tehnički zbor Državne intervencijske postrojbe Osijek, Područnog ureda civilne zaštite Osijek, Policijske postaje Belišće, HGSS-a Stanice Osijek, Vatrogasne zajednice Grada Belišća, Gradskog društva Crvenog križa Valpovo i Radio kluba Belišće.

Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek i Državne intervencijske postrojbe Osijek predstavili su opremu za spašavanje iz ruševina, zapovjedno-komunikacijsko vozilo, daljinski upravljano vozilo koje se koristi za gašenje, dekontaminaciju i uklanjanje prepreka u području opasnom za ljude, a posjetitelji se na info pultu mogu informirati i uzeti razne brošure o broju 112 i upute za postupanje u slučaju požara, potresa, poplava i drugih velikih nesreća.