Terenska vježba u Slavonskom Brodu

Foto: MUP
 
U organizaciji grada Slavonskog Broda te u koordinaciji sa Službom civilne zaštite Slavonski Brod i operativnim snagama, 02. srpnja 2019. održana je terenska vježba „Akcident na Gradskim bazenima Slavonski Brod 2019“.
Pretpostavka održavanja vježbe je da za vrijeme sezone kupanja zakažu sigurnosni sustavi i dođe do nekontroliranog istjecanja klora. Nekontrolirano istjecanje štetnog plina na okolni prostor ugrožava živote i zdravlje kupača, djelatnika gradskih bazena kao i okolnih stanovnika. Po dobivanju obavijesti, gradonačelnik poduzima sve potrebne aktivnosti i aktivira potrebne i raspoložive snage, te upućuje zahtjev prema ŽC 112 Slavonski Brod za uključivanje sirena za javno uzbunjivanje i daje priopćenje za stanovništvo. U sklopu vježbe održana je sjednica Stožera civilne zaštite grada Slavonskog Broda.
U vježbi su sudjelovali: gradonačelnik, načelnik Stožera civilne zaštite, članovi Stožera civilne zaštite grada Slavonskog Broda, ured gradonačelnika, JVP Slavonski Brod, Zavod za hitnu medicinu Slavonski Brod, Policijska uprava Brodsko-posavska, Javna ustanova "Sportski objekti Slavonski Brod", Radio Brod, djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite - Područnog ureda civilne zaštite Osijek - Službe civilne zaštite Slavonski Brod.
Nakon završetka vježbe održana je analiza na kojoj su sudjelovali voditelji timova upravljačke i vježbovne skupine i na kojoj je utvrđeno da je vježba uspješno odrađena.