​Sudjelovanje Područnog ureda civilne zaštite Osijek na radionici "Radius V“ i perspektive za razvoj volonterstva

Organizacija za društveni razvoj DKolektiv predstavila je 11. listopada 2023. u Društvenom ateljeu i Volonterskom centru u Osijeku smjernice za razvoj volonterstva i metodologije mjerenja utjecaja volontiranja, izrađenih u okviru projekta „Radius V“

Foto: MUP

Saznanja o stanju volonterstva proizašla su iz niza provedenih znanstvenih istraživanja, ispitivanja društvenih potreba i javnog mnijenja. Na temelju toga oblikovane su smjernice koje će poslužiti kao ključna referenca za donositelje odluka u području unapređenja volonterstva.

„Radius V“ je program istraživanja i razvoja volonterstva, usmjeren na kreiranje poticajnog okruženja za razvoj volonterstva u Hrvatskoj.

Nositelj projekta je DKolektiv – organizacija za društveni razvoj, a partneri na projektu su Hrvatski centar za razvoj volonterstva, Volonterski centar Zagreb, Udruga „MI“ – Split, Udruga za razvoj civilnog društva SMART, Centar za civilne inicijative, ACT Grupa, Sveučilište u Rijeci, Filozofski fakultet u Rijeci, Grad Split, Grad Rijeka, PRONI Centar za socijalno podučavanje.

Na predstavljanju smjernica sudjelovali su i djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek.