Službi civilne zaštite Vukovar uručena „Jubilarna zahvalnica“ Hrvatskog Crvenog križa

U povodu obilježavanja 145 godina postojanja i djelovanja Crvenog križa u Republici Hrvatskoj, Županijsko društvo Crvenog križa organiziralo je 25. listopada 2023. u Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima prijem za višestruke darivatelje krvi u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Foto: MUP

Predsjednik Društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije Mato Karalić tom prilikom je istaknuo kako je u ovoj godini do sada 287 osoba darivalo krv te da su trenutno na 99,17% zadanog plana od 4300 doza krvi. Naglasio je kako se svake godine povećava broj mladih osoba koje darivaju krv te kako je na području županije 26 darivatelja koji su krv dali sto i više puta. Također je rekao kako se prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo svake godine se u Republici Hrvatskoj prikupi oko 200 tisuća doza krvi. 

Na svečanosti su uručena priznanja i zahvalnice višestrukim darivateljima krvi.

Također, u sklopu svečanosti, predsjednik Društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije uručio je Službi civilne zaštite Vukovar „Jubilarnu zahvalnicu“ za poseban doprinos i nesebično pruženu pomoć u ostvarivanju humanitarnih ciljeva Hrvatskog Crvenog križa.

Podsjetimo, Hrvatski Crveni križ ove godine obilježava 145 godina kontinuiranog postojanja i djelovanja na prostoru Republike Hrvatske, 30 godina od priznanja Hrvatskog Crvenog križa kao samostalnog nacionalnog društva te 70 godina od organiziranog prvog darivanja krvi u nekadašnjoj Željezari Sisak, 25. listopada 1953. godine.