Služba civilne zaštite Požega obilježila Dan civilne zaštite

Foto: MUP

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj u ponedjeljak, 27. veljače u županijskoj vijećnici je održana svečana i radna sjednica županijskog Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije.

Na sjednici se govorilo o važnosti i ulozi civilne zaštite u današnje vrijeme jer sigurnost građana i društva u cjelini postaje jedno od najvažnijih pitanja današnjice, kao i  upoznavanje s aktualnim događajima u prošloj godini.

U Marinom Selu je u utorak, 28. veljače povodom Dana civilne zaštite održana i vježba civilne zaštite „Marino Selo 2023.“.

Vježba je simulirana u uvjetima potresa i požara na objektu Doma za starije i nemoćne osobe. Sudionici vježbe prikazali su postupak kod spašavanja i zbrinjavanja osoba pogođeni ovakvom nesrećom. U vježbi su sudjelovali djelatnici Službe civilne zaštite Požega, načelnik Stožera, pripadnici Postrojbe civilne zaštite Grada Lipika, vatrogasne postrojbe s područja Grada Lipika, HGSS Stanice Požega, Gradskog društva Crvenog križa Pakrac, policije te Zavod za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije.

Sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Grada Lipika, voditelj Službe civilne zaštite Požega i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Lipika i tom prilikom im čestitali Dan civilne zaštite i zahvalili se na aktivnostima u vježbi, ali i na njihovom angažmanu u stvarnim događajima.