Silvestarski zaron u rijeku Savu

Foto: MUP

Klub podvodnih aktivnosti „Marsonia“ Slavonski Brod organizirao je 31. prosinca, u 12:00 sati tradicionalni 6. po redu „Silvestarski zaron u rijeku Savu“ na savskom keju na južnoj strani gradskog korza u Slavonskom Brodu. 

Deset ronilaca je na temperaturi zraka od 11°C i temperaturi vode od 5 °C,  zaronilo u rijeku Savu i tako ispratilo 2021. i obilježilo ulazak u Novu 2022.
Logističku podršku u organizaciji silvestarskog zarona pružili su djelatnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Osijek i Službe civilne zaštite Slavonski Brod.

Klub podvodnih aktivnosti „Marsonia“ je osnovan 1970.g. i registriran kao prvi kontinentalni ronilački klub te neprekidno postoji i sudjeluje u svim oblicima zaštite i spašavanja na ovim prostorima. Članovi kluba su dobrovoljno pristupili u sustav civilne zaštite tako da su uključeni u specijalističku postrojbu civilne zaštite za spašavanje iz vode Brodsko-posavske županije. Isti su tijekom obrane od poplava na području Brodsko-posavske županije aktivno sudjelovali u spašavanju života i imovine, čime su potvrdili svoju spremnost za uključivanje u sustav civilne zaštite.