Sastanak Područnog ureda civilne zaštite Osijek s Lovačkim savezom Osječko-baranjske županije

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/lovacki savez pucz osijek.jpg

U Područnom uredu civilne zaštite Osijek u utorak, 21. veljače 2023. godine je održan sastanak predstavnika Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije s pročelnikom Zvonkom Grgecom i suradnicima.

Foto: MUP

Sastanak je organiziran kako bi se predstavilo novo rukovodstvo Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije te se prezentirale trenutne aktivnosti i problematika, kao i produbila međusobna suradnja.

Novi predsjednik Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije Ante Blažević upoznao je pročelnika s novoizabranim suradnicima, dopredsjednicima Zvonimirom Pavoševićem i Josipom Županićem te tajnikom Goranom Andraševićem.

Sastanku je prisustvovao i počasni predsjednik Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije Zlatko Stolnik, koji je tu dužnost obavljao do sada pune 24 godine.

Raspravilo se o izmjenama i dopunama Zakona vezano uz nalete vozila na divljač te zbrinjavanju uginule i ranjene divljači, preveniranju sigurnog lova zbog postojanja minske opasnosti i drugim zajedničkim temama. Rukovodstvu Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije prezentiran je rad Županijskog centra 112 Osijek te su upoznati sa svim izazovima na koje nailaze djelatnici Centara 112 prilikom dojava događaja u kojima je sudjelovala divljač ili lovci. 

Dogovoreno je da će se planirati i nove zajedničke radionice na kojima bi se građanstvo upoznalo s obvezom zaštite prirode (flore i faune) te na potencijalne opasnosti koje prijete u prirodi – stršljeni, zmije i druge divlje životinje, a i nastavak suradnje kroz zajedničke nastupe na sajmovima kao što je „Sajam lova, ribolova i turizma“ te sudjelovanje lovaca u vježbama civilne zaštite i osposobljavanjima koja će provoditi Područni ured civilne zaštite Osijek. 

Pročelnik je zahvalio lovcima na aktivnom sudjelovanju i angažmanu u sustavu civilne zaštite pogotovo kod potraga za nestalom osobom u vanurbanom području i sličnim događajima gdje njihovo poznavanje terena i masovnost imaju značajnu ulogu.

U zaključku sastanka predsjednik Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije Ante Blažević je naglasio kako će Lovački savez Osječko-baranjske županije nastaviti odličnu suradnju s Ravnateljstvom civilne zaštite, Područnim uredom civilne zaštite Osijek, koja se godinama izgrađuje.