Ravnateljstvo civilne zaštite na 5. sajmu tehničke kulture TEHNICOOLUM u Osijeku

Područni ured civilne zaštite Osijek i Državna intervencijska postrojba civilne zaštite Osijek sudjeluju na 5. TEHNICOOLUM-u koji se 27. i 28. listopada 2023. održava na sajamskom prostoru u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije u Osijeku

Foto: MUP

Područni ured civilne zaštite Osijek i Državna intervencijska postrojba civilne zaštite Osijek sudjeluju na 5. TEHNICOOLUM-u koji se 27. i 28. listopada 2023. održava na sajamskom prostoru u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije u Osijeku.

Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek posjetiteljima sajma predstavljaju dio svojih aktivnosti koje su usko vezane uz tehniku i tehničku kulturu u sustavu civilne zaštite, s naglaskom na edukaciju i informiranje djece i mladih o sustavu civilne zaštite.
 
Sajam je namijenjen djeci i mladima, početnicima i naprednim korisnicima tehnike koji se bave tehničko-tehnološkim vještinama, ali i stručnjacima i pedagozima  iz područja STEM znanosti i tehničke kulture.  
Na sajamskoj priredbi organizirane su radionice na temu robotike, modelarstva, maketarstva, informatike, elektroničkih i digitalnih sklopova, prometa, fotografije, izrade predmeta od metala, plastike, papira, 3D printanje, i dr. kreativne radionice. 

Također, sajamskoj manifestaciji pridružila se i Državna intervencijska postrojba civilne zaštite Osijek s izložbom radiokomunikacijske tehnike, besposadnim letjelicama za pretrage i snimanje terena te opremom za spašavanje.