Ravnateljstvo civilne zaštite na 4. sajmu tehničke kulture TEHNICOOLUM u Osijeku

Područni ured civilne zaštite Osijek odazvao se pozivu Osječkog sajma d.o.o. i predstavio na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku dio svojih aktivnosti koje su usko vezane uz tehniku i tehničku kulturu u sustavu civilne zaštite, s naglaskom na djecu i mlade

Foto: MUP

4. TEHNICOOLUM – sajam tehničke kulture održava se 25. i 26. studenoga 2022. na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku, s ciljem poticanja interesa kod djece i mladih za bavljenje tehničkom kulturom i znanošću STEM područja.
 
Sajam je namijenjen djeci i mladima, koji se tek upuštaju u bavljenje tehnikom i ovladavanjem vještinama početne tehničko-tehnološke pismenosti, zatim polaznicima koji žele proširiti svoje znanje i ovladati vještinama naprednog korištenja te stručnim osobama i pedagozima kojima su STEM znanosti i tehnička kultura profesionalni izbor. Na ovogodišnjoj sajamskoj priredbi organizirane su radionice na temu robotike, modelarstva, maketarstva, informatike, elektroničkih i digitalnih sklopova, prometa, fotografije, izrade predmeta od metala, plastike, papira, 3D printanja i dr.
 
U organizaciji Područnog ureda civilne zaštite Osijek, u sklopu sajma održavaju se radionice za djecu "Zemlja rizika" na temu smanjenja rizika od katastrofa te se djeca kroz igru educiraju o rizicima od katastrofa.
 
Također, sajamskoj manifestaciji pridružila se i Državna intervencijska postrojba civilne zaštite Osijek s izložbom radiokomunikacijske tehnike, besposadnim letjelicama za pretrage i snimanje terena te opremom za spašavanje.
 
TEHNICOOLUM – sajam tehničke kulture organizira Osječki sajam d.o.o. pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Grada Osijeka i Zajednicom tehničke kulture Osječko-baranjske županije.