​Ravnateljstvo civilne zaštite na 3. sajmu tehničke kulture TEHNICOOLUM u Osijeku

Područni ured civilne zaštite Osijek odazvao se pozivu Osječkog sajma d.o.o. i predstavio na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku dio svojih aktivnosti koje su usko vezane uz tehniku i tehničku kulturu u sustavu civilne zaštite, s naglaskom na djecu i mlade

Foto: MUP

Osječki sajam d.o.o. pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Grada Osijeka, Osječko - baranjske županije, a u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Grada Osijeka i Zajednicom tehničke kulture Osječko - baranjske županije, organizirao je treći po redu TEHNICOOLUM - sajam tehničke kulture, s ciljem poticanja interesa kod djece i mladih za bavljenje tehničkom kulturom i znanošću STEM područja. Sajam je namijenjen djeci i mladima koji se tek počinju baviti tehnikom i ovladavanjem vještina početne tehničko - tehnološke pismenosti, polaznicima koji žele proširiti svoje znanje i ovladati vještinama naprednog korištenja te stručnim osobama i pedagozima kojima su STEM znanosti i tehnička kultura profesionalni izbor.

Ovogodišnja sajamska priredba ponudila je 30-tak radionica na različite teme: robotika, modelarstvo, maketarstvo, informatika, elektronički i digitalni sklopovi, promet, fotografija, izrada predmeta od metala, plastike, papira, 3D printanje i sl. U organizaciji Ravnateljstva civilne zaštite održane su radionice s djecom "Zemlja rizika" na temu smanjenja rizika od katastrofa, koje su pobudile značajan interes djece koja su se kroz igru sa službenicima Područnog ureda civilne zaštite Osijek educirala o rizicima od katastrofa. Sajamskoj manifestaciji pridružili smo i Državnu intervencijsku postrojbu civilne zaštite Osijek s izložbom radiokomunikacijske tehnike, besposadnim letjelicama za pretrage i snimanje terena te opremom za spašavanje.

Sudjelovanjem Područnog ureda civilne zaštite Osijek i Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Osijek na sajmu putem promotivnog štanda i izlaganjem opreme te odrađenih radionica s djecom uz društveno - edukativnu igru „Zemlja rizika“, posjetiteljima je promoviran sustav civilne zaštite i broj 112 te su informirani o opasnostima od minsko - eksplozivnih sredstava.