Provedena vježba „Vinkovci 2022.“

S ciljem provjere osposobljenosti i uvježbanosti Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci za spašavanje unesrećenih u prometnim nesrećama te gašenje požara na motornim vozilima, u Vinkovcima je danas, 11. svibnja 2022. godine, provedena terenska vježba „Vinkovci 2022.“

Foto: MUP

Prema scenariju vježbe, Županijski centar 112 Vukovar zaprimio je poziv očevidca prometne nesreće na lokaciji Trga Vinkovačkih jeseni u Vinkovcima. U dva osobna vozila nalazile su se tri osobe do kojih se nije moglo doći i pružiti im potrebnu pomoć, jer su vozila znatno oštećena. Osobe su bez svijesti s otvorenim ranama na glavi i gornjim ekstremitetima, a zbog jakog mirisa nafte/benzina postojala je mogućnost zapaljenja vozila. Županijski centar 112 Vukovar obavijestio je Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave vukovarsko-srijemske, Javnu vatrogasnu postrojbu Vinkovci i Zavod za hitnu medicinu vukovarsko-srijemske.

Vježbu je organizirao Grad Vinkovci, uz suorganizatore Područni ured civilne zaštite Osijek – Službu civilne zaštite Vukovar, Policijsku upravu vukovarsko-srijemsku (Operativno-komunikacijski centar, Postaja prometne policije Vinkovci i Policijska postaja Vinkovci), Javnu vatrogasnu postrojbu Vinkovci te Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije.