Predstavnici Službe civilne zaštite Vukovar podržali natjecanje Mladih Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci

Nakon pauze od dvije godine zbog epidemije COVID – 19, u subotu 4. ožujka 2023., u prostorijama Srednje strukovne škole i Tehničke škole Ruđera Boškovića u Vinkovcima je održano gradsko i općinsko natjecanje Mladih Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci.

Na svečanosti otvaranja prisustvovali su: zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić, pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Vukovarsko-srijemske županije Mario Adamović, ravnatelji škola domaćina Domagoj Bujadinović i Zlatko Ruščić, voditelj Županijskog centra 112 Vukovar Tomislav Dujmić, predsjednik Društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije dr. Mato Karalić, ravnatelji i mentori sudjelujućih škola.
 
Na natjecanju je sudjelovalo 18 ekipa iz osnovnih škola i sedam ekipa iz srednjih škola s preko 240 sudionika. Nakon pismenog dijela natjecanja, u praktičnom dijelu natjecatelji su pokazali znanje i vještine u pružanju prve pomoći. Pobjedničke ekipe u kategorijama osnovnih i srednjih škola predstavljat će GDCK Vinkovci na Međužupanijskom natjecanju Mladih Hrvatskog Crvenog križa Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske županije u Požegi, 1. travnja 2023.