Područni ured civilne zaštite Osijek u svečanom mimohodu povodom Dana osječkih branitelja

Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek i Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Osijek, sudjelovali su jučer, 28. lipnja 2022. u svečanom mimohodu i obilježavanju Dana osječkih branitelja, u sjećanje na 28. lipnja 1991. kada je osnovana 106. brigada Hrvatske vojske i službeno započela organizirana obrana Osijeka

Foto: MUP

Tradicionalni svečani mimohod krenuo je u 8.30 sati Vukovarskom ulicom od Spomenika „Crvenom fići“ , a u njemu su sudjelovale braniteljske udruge te predstavnici Hrvatske vojske, policije, civilne zaštite, vatrogasaca, izviđača, Crvenog križa Osijek te brojnih gradskih udruga i organizacija, kao i građani. Kolona se kretala do Trga slobode odnosno Spomenika poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima, gdje se odala počast polaganjem vijenaca i molitvom.
 
Sudjelovanjem se daje podrška ovom obilježavanju i poštovanje prema svim braniteljima na njihovoj žrtvi u Domovinskom ratu te doprinosu u obrani Grada Osijeka koji je zahvaljujući njima bio i ostao nepokoreni grad.
 
Program obilježavanja 31. obljetnice Dana osječkih branitelja održan je u organizaciji Grada Osijeka u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja, Osječko-baranjskom županijom, Koordinacijom braniteljskih i stradalničkih udruga Domovinskog rata Osječko-baranjske županije kao i mnogobrojnim braniteljskim udrugama.