Područni ured civilne zaštite Osijek u svečanom mimohodu povodom Dana osječkih branitelja

Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek sudjelovali su 27. lipnja 2023., u svečanom mimohodu i obilježavanju Dana osječkih branitelja u sjećanje na 28. lipnja 1991. kada je osnovana 106. brigada Hrvatske vojske i službeno započela organizirana obrana Osijeka

Foto: MUP

Svečanim mimohodom hrvatskih branitelja u Osijeku obilježen je Dan osječkih branitelja, Dan hrvatskog dragovoljca Osječko-baranjske županije i 32. obljetnica osnutka 106. brigade Zbora narodne garde.
 
Tradicionalni svečani mimohod krenuo je u 19,00 sati s Trga Ante Starčevića, a u njemu su uz gradonačelnika Osijeka Ivana Radića i zamjenika župana Osječko-baranjske županije Matu Lukića, sudjelovali i osječki dragovoljci i branitelji, udruge proizašle iz Domovinskog rata, predstavnici Hrvatske vojske i policije, vatrogasne postrojbe, učenici osječkih srednjih škola, a prvi puta sudjelovali su i pripadnici 122. đakovačke brigade i 106. brigade HVO-a iz Orašja. Kolona se kretala do Kapelica Majke Božje Kraljice Mira na Krunskoj utvrdi gdje je odana počast polaganjem vijenaca i molitvom.
 
Sudjelovanjem u mimohodu se daje podrška ovom obilježavanju i poštovanje prema svim braniteljima na njihovoj žrtvi u Domovinskom ratu te doprinosu u obrani Grada Osijeka koji je zahvaljujući njima bio i ostao nepokoreni grad.