Područni ured civilne zaštite Osijek sudjelovao na Sajmu antikviteta

Foto: MUP

Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek sudjelovali su u subotu, 3. prosinca 2022. na posljednjem osječkom Sajmu antikviteta u ovoj godini, koji se održava svake prve subote u mjesecu i okuplja veliki broj posjetitelja, turista te izlagača iz cijele Hrvatske i šire, a ujedno je i najposjećenija redovna manifestacija u gradu.

Ovom prigodom, djelatnici Područnog ured civilne zaštite Osijek informirali su građane o sustavu civilne zaštite te ih educirali o načinu ponašanju u katastrofama i nesrećama te o važnosti i upotrebi broja 112. Zainteresirani građani su imali priliku informirati se i o minsko-eksplozivnim sredstvima i minskim sumnjivim područjima u Republici Hrvatskoj. 

S obzirom na sve češće ugroze, građani su pokazali veliku zainteresiranost vezano uz upute kako se ponašati u katastrofama te kako se najbolje pripremiti, što je ispunilo cilj ove preventivne aktivnosti Područnog ureda civilne zaštite Osijek, a to je podizanje razine svijesti građana o važnosti sustava civilne zaštite.