Područni ured civilne zaštite Osijek proveo edukacije djece predškolske dobi i učenika

Područni ured civilne zaštite Osijek u sklopu "Nacionalnog programa edukacije djece u području zaštite i spašavanja"  te opasnosti od mina proveo je 6. i 9. ožujka 2023. edukacije za 47 učenika od 1.- 4. razreda u OŠ "Bilje" i OŠ „Šećerana“, Područnoj školi „Branjin Vrh“ te za 23 djece starije vrtićke skupine u DV „Cvrčak“, Područnom vrtiću „Branjin Vrh“

Foto: MUP

Djeca u vrtićima i školama aktivnim sudjelovanjem kroz animiranu prezentaciju upoznata su jedinstvenim europskim brojem 112 za žurne službe. Osim o broju 112, djeca su educirana o zadaćama žurnih službi i operativnih snaga sustava civilne zaštite te kako postupati u slučaju požara, potresa, poplava i drugih velikih nesreća. 
 
Ova predavanja nailaze na veliki interes djece, a dječja reakcija i brojna pitanja najveća su nagrada i ostvarenje cilja podizanje svijesti kod djece o važnosti sustava civilne zaštite.
 
Edukaciju djece organizirali su djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek uz sudjelovanje policijskih službenika PP Beli Manastir, vatrogasaca DVD-a Bilje te članova HGSS-a Stanica Osijeka.