Područni ured civilne zaštite Osijek nastavio s edukacijama djece iz područja zaštite i spašavanja

U sklopu provođenja programa edukacije djece iz područja zaštite i spašavanja Područni ured civilne zaštite Osijek i tijekom mjeseca svibnja nastavio je s aktivnošću edukacije djece vrtićke dobi te učenika osnovnih škola

Foto: MUP

Tako je 09. svibnja 2023. provedena edukacija u Osnovnoj školi „Josipa Kozarca“ iz Josipovca Punitovačkog, u koju su bili uključeni i učenici područnih škola iz Punitovaca i Jurjevca Punitovačkog te djeca iz Dječjeg vrtića „Zvončica“  iz Punitovaca.
 
Sljedećeg dana, 10. svibnja 2023. provedena je edukacija učenika Osnovne škole „Josipa Kozaraca“ iz Semeljaca te područnih škola u Kešincima i Vrbici.
 
Edukacijama je bilo ukupno obuhvaćeno 90 učenika te 15-ero djece starije vrtićke skupine.
 
Tijekom edukacije djeca su aktivnim sudjelovanjem upoznata s jedinstvenim europskim brojem za hitne službe 112 te ulogom i zadaćama žurnih službi i operativnih snaga sustava civilne zaštite. Kroz edukaciju potaknut je njihov interes za prepoznavanje opasnosti kao i svijest o reagiranju i ispravnom postupanju u opasnim situacijama kao što su požar, potres i poplava. Nakon predavanja djeci su podijeljeni edukativni promidžbeni materijali.
 
Edukaciju su proveli djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek uz sudjelovanje policijskih službenika Policijske postaje Đakovo.