Područni ured civilne zaštite Osijek na svečanom prijemu

U sjedištu Osječko-baranjske županije na inicijativu Područnog ureda civilne zaštite Osijek u srijedu, 13. prosinca 2023., održan je svečani prijemu pripadnika operativnih snaga sustava civilne zaštite Osječko-baranjske županije koje je primio župan Mato Lukić

Tom prilikom je župan, ujedno i načelnik stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, istaknuo kako mu je velika čast surađivati sa svim sastavnicama operativnih snaga te je ujedno pohvalio njihov rad na terenu prilikom intervencija u izvanrednim događajima, kao što su poplave, požari, afrička svinjska kuga i druge izazovne situacije.

Svim pripadnicima operativnih snaga sustava civilne zaštite Osječko-baranjske županije obratio se i pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Osijek Zvonko Grgec te istaknuo: „Sustav civilne zaštite odgovorio je na sve nedaće koje su nas snašle ove godine, one su spriječene i sanirane pravovremenim reakcijama. Ranije, mirnije godine iskorištene su za uvježbavanje i opremanje sustava tako da smo ove godine, spremno dočekali četiri velike nesreće. Riječ je o olujnim nevremenima, poplavama, afričkoj svinjskoj kugi i velikom požaru u tvrtki Drava International, prema nekima, razmjera nezabilježenog čak i u nacionalnim okvirima, a iz svega smo izašli s minimalnim žrtvama. Pri tome smo odgovorili i pomogli stanovništvu na vrijeme te sanirali posljedice tih događaja“.

Uz predstavnike Područnog ureda civilne zaštite Osijek i župana Osječko-baranjske županije prijemu su prisustvovali predstavnici Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije, Policijske uprave Osječko-baranjske, Hrvatskih voda, Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije, Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije, HGSS-a, Društva podvodnih aktivnosti Slavonija te Radiokluba Osijek.

Svi predstavnici operativnih snage sustava civilne zaštite Osječko-baranjske županije izrazili su spremnost za nove izazove i nadu kako će iduća godina biti mirnija i s manje izvanrednih događaja.