​Područni ured civilne zaštite Osijek na "Osječkom sajmu antikviteta"

U cilju preventivnog djelovanja, podizanja svijesti i edukacije javnosti, djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek proveli su 2. prosinca 2023., u sklopu tradicionalnog „Osječkog sajma antikviteta“, informativno - edukativne aktivnosti građana

Foto: MUP
 
Tradicionalni Osječki sajam antikviteta svake prve subote u mjesecu okuplja veliki broj posjetitelja, turista te izlagača iz cijele Hrvatske, a ujedno je i najposjećenija redovna manifestacija u gradu.
 
Na sajmu su u subotu, 2. prosinca 2023. sudjelovali djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek koji su kroz promotivne materijale i edukacije građane informirali kako postupiti u slučaju požara, potresa, poplava i drugih velikih nesreća i katastrofa, o minski sumnjivim područjima u Republici Hrvatskoj te o zadaćama žurnih službi, operativnih snaga sustava civilne zaštite i broju za hitne službe 112.
 
Republika Hrvatska izložena je, kao i ostale zemlje u svojem okruženju raznovrsnim prirodnim prijetnjama, kao i prijetnjama uzrokovanima ljudskim djelovanjem te biološkim prijetnjama poput epidemija, koje mogu ugroziti živote i egzistenciju velikog broja ljudi. 
 
Sigurnost svih građana i izgradnja održivijeg sustava čini zajednicu otpornijom na razne izazove s kojima se svijet suočava, a edukacijama i podizanjem svijesti činimo prvi korak prema bilo kakvoj pozitivnoj promjeni.