​Područni ured civilne zaštite Osijek na Međunarodnom festivalu „Zemlja bez granica“

17. Međunarodni obiteljski festival „Zemlja bez granica“ započeo je u srijedu, 2. kolovoza 2023., u Parku skulptura u Ernestinovu, u organizaciji Udruge Breza

Foto: MUP
 
Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek su na otvorenju festivala organizirali likovne radionice i igraonicu „Zemlja rizika“ čiji je cilj na zanimljiv način djeci objasniti što kao dio zajednice mogu učiniti kako bi bili sigurniji u slučaju potresa, poplave i drugih nepogoda te ih potaknuti na razmišljanje o smanjenju rizika od katastrofa.

U sklopu bogatog i raznovrsnog programa održat će se više od 60 radionica i raznovrsnih događanja s više od 100 voditelja iz Hrvatske, Mađarske i Poljske, a svoj doprinos programu će dati i predstavnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek.

Ovogodišnji festival se održava od 2. kolovoza do 1. rujna 2023. na četiri lokacije, Ernestinovo, Valpovo, Beli Manastir i Đakovo, a uz podršku navedenih općina i gradova te u suradnji s Osječko-baranjskom županijom i Zakladom “Hrvatska za djecu“.

Ovaj festival izvrstan je primjer dobre suradnje civilnog sektora, obrazovnog sustava, jedinica lokalne i regionalne samouprave i krajnjih korisnika, a “ Zemlja bez granica“ je ove godine dobila i prestižno međunarodno priznanje za inovativni razvoj u sklopu godišnjih međunarodnih nagrada Montessori Global Education Awards.