Područni ured civilne zaštite Osijek na 23. osječkom jesenskom sajmu

2. listopada 2020. na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku otvoren je 23. osječki jesenski sajam. Sajam traje tri dana, od 2. do 4. listopada, a na njemu sudjeluje i Ravnateljstvo civilne zaštite - Područni ured civilne zaštite Osijek i Državna intervencijska postrojba cvivilne zaštite Osijek, putem promotivnog štanda te izlaganjem opreme i vozila. Sudjelovanjem na sajmu promovira se sustav civilne zaštite te provode informativno - edukativne aktivnosti o sustavu civilne zaštite, promoviranje broja 112 te informiranje o opasnostima od minsko - eksplozivnih sredstava.

Sudjelovanje na sajmu odvija se u okviru suradnje s Odjelom prevencije PU Osječko - baranjske te suradnje s ispostavom HCR-a Osijek.

Sajam se tradicionalno odvija na već dugi niz godina, a ove godine izlagači i posjetitelji okupljaju se uz povećani oprez i uz primjenu epidemioloških mjera za COVID-19. Sajam je prigoda za našu prisutnost u zajednici te informativno - edukativne aktivnosti prema javnosti o sustavu civilne zaštite, a ujedno je prigoda za promoviranje sustava civilne zaštite i razvijanje svijesti građana.