Područni ured civilne zaštite Osijek i DIP CZ Osijek na završnoj svečanosti 4. memorijala Šimo Đamić – Štit Domovine – Đakovo 2022

Natjecanje za najspremnijeg policijskog službenika i policijsku službenicu Ministarstva unutarnjih poslova "4. memorijal Šimo Đamić – Štit Domovine – Đakovo 2022'' održano je od 6. do 9. rujna na području grada Đakova u sjećanje na legendarnog ratnog zapovjednika tadašnje Jedinice policije za posebne namjene Policijske uprave Slavonski Brod Šimu Đamića.

Foto: MUP
 
Predstavnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek i Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Osijek sudjelovali su kao logistička potpora u postavi tehnike i opreme te kroz provedbu informativno- edukativnih aktivnosti s ciljem podizanja svijesti građana o ponašanju u nesrećama i katastrofama. Tom prigodom održali su likovne radionice i igraonicu „Zemlja rizika“ kako bi na zanimljiv način djeci objasnili što mogu učiniti kako bi bili sigurniji u slučaju potresa, poplave i drugih nepogoda te se upoznali s radom službi koje nam pomažu u nesrećama i katastrofama.
 
Natjecanje se ove godine održava u organizaciji Policijske uprave osječko-baranjske uz podršku Ravnateljstva policije, a u partnerstvu s Udrugom specijalne policije iz Domovinskog rata, Osječko-baranjskom županijom, Gradom Đakovom i Općinom Trnava.