Početak edukacije djece i učenika iz područja zaštite i spašavanja u novoj školskoj godini

Foto: MUP

Područni ured civilne zaštite Osijek s početkom nove školske 2019./20. godine nastavlja s aktivnostima edukacije djece i učenika u sklopu "Nacionalnog programa edukacije djece u području zaštite i spašavanja", koja se provodi prema planiranoj dinamici u dječjim vrtićima i osnovnim školama s područja Osječko-baranjske županije. Program edukacije djece u području zaštite i spašavanja uvršten je u planove rada osnovnih škola i vrtića uz koordinaciju s Upravnim odjelom za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Osječko-baranjske županije te s Upravnim odjelom za društvene djelatnosti Grada Osijeka.

Edukaciju djece provode i organiziraju djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek uz sudjelovanje Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Osijek, Policijske uprave osječko-baranjske te pripadnika vatrogastva VZ OBŽ i HGSS-a stanice Osijek. 

Predavanja su održana u OŠ Zmajevac i OŠ Lug gdje su djeca upoznata kroz animiranu prezentaciju i uz njihovo aktivno sudjelovanje s jedinstvenim europskim brojem za hitne službe 112, zatim ulogom žurnih službi te kako postupati u slučaju požara, potresa, poplava i drugih nepogoda ili akcidenata. Nakon predavanja djeci su podijeljene tiskane edukativne „Bojanke“ i „Enigmatike“ te rasporedi sati. 

Provedba programa edukacije djece u području zaštite i spašavanja nastavit će se kroz cijelu školsku godinu.