Osječko-baranjski župan posjetio budući Regionalni centar civilne zaštite u Bizovcu

Župan Osječko-baranjske županije Mato Lukić i načelnik općine Bizovac Srećko Vuković obišli su 27. prosinca 2023. prostore budućeg Regionalnog centra civilne zaštite u Bizovcu, u sklopu kojeg je održan koordinativni sastanak s pročelnikom Područnog ureda civilne zaštite Osijek Zvonkom Grgecom i  zapovjednikom Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Osijek Aleksandrom Ljubljanovićem 

Foto: MUP
 
Tom prilikom je pročelnik Grgec prezentirao prijedlog plana izgradnje, rekonstrukcije i opremanja budućeg Regionalnog centra, koji je trenutno u fazi projektiranja.
 
Župan Mato Lukić, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, istaknuo je važnost razvoja cijelog sustava civilne zaštite, naglašavajući otvorenost Županije za suradnju i podršku planovima rekonstrukcije, izgradnje i opremanja prostora u Bizovcu.
 
Ravnateljstvo civilne zaštite planira, uz potporu EU sredstava, izgraditi i opremiti prostore u Bizovcu kako bi unaprijedili razinu kvalitete i kapaciteta sustava civilne zaštite na regionalnoj razini. 
 
U budućem Regionalnom centru civilne zaštite održavat će se raznovrsne edukacije, usavršavanja i osposobljavanja, te izvoditi vježbe i analize događaja. 
 
Jedan od noviteta bit će i Regionalni nastavni centar, Centar za potresno inženjerstvo te uspostava regionalnog ASAR centra, s ciljem unapređenja  odgovora na izvanredne situacije i jačanja osposobljenosti i spremnosti za djelovanje u kriznim situacijama na lokalnoj i regionalnoj razini.