Održana vježba civilne zaštite „Belišće 2023.“

U Belišću je 26. svibnja 2023., održana vježba civilne zaštite Osječko-baranjske županije pod nazivom „BELIŠĆE 2023.“ kojom je prezentirano djelovanje i mogućnosti operativnih snaga sustava civilne zaštite te njihove spremnosti u provođenju mjera civilne zaštite obrane od poplave, kod prometne nesreće širih razmjera, opasnosti od požara i tehnoloških nesreća, spašavanje i zbrinjavanje ugroženih osoba i potencijalno zaštita okoliša

Foto: MUP

Provedeno je niz vježbovnih zadaća, koje su bile i atraktivne za građane i promatrače, koji su mogli vidjeti spašavanje osoba i spuštanje s mosta niz uže u spasilački čamac.

Ciljevi vježbe bili su provjera planova djelovanja civilne zaštite, provjera pripravnosti, brzine aktiviranja i opremljenosti pripadnika županijskih operativnih snaga, funkcionalnosti materijalno-tehničkih sredstava, provjera procedura i koordinacije kod provođenja mjera i aktivnosti.

Vježba je održana u organizaciji Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, a sudjelovali su  djelatnici  Područnog ureda civilne zaštite Osijek, Policijske uprave osječko-baranjske, Hrvatskih voda - VGO za Dunav i donju Dravu, Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije te pripadnici Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije, Hrvatskog društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije, HGSS - Stanice Osijek, Radio kluba Osijek, Stožera civilne zaštite Grada Belišća, DVD-a Belišće i Valpovo te Postrojbe civilne zaštite opće namjene Grada Belišća.

Nakon vježbe provedena je analiza u kojoj je razmotrena provedba vježbe te je zaključeno kako je vježba uspješno provedena.