Obilježena 31. godina od bitke za Vukovar

Područni ured civilne zaštite Osijek, Služba civilne zaštite Vukovar sudjelovala je u organizaciji i provedbi prigodnog programa obilježavanja 31. obljetnice bitke za Vukovar, koja se održava ovaj  vikend u Vukovaru. Obilježavanju su nazočili i koordinator za poslove civilne zaštite Darko Majstorović zapovjednik Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Mladen Vinković

Foto: MUP
 
Državna intervencijska postrojba civilne zaštite Osijek je u sklopu taktičko-tehničkog zbora naoružanja, borbene i neborbene tehnike te opreme postrojbi OSRH i MUP-a, koji se održava uz Dunav, prezentirala dio svojih sposobnosti u zaštiti i spašavanju stanovništva u slučaju velikih nesreća te katastrofa.
 
Izložen je kamion s komunikacijsko-zapovjednim kontejnerom, robot za djelovanje u kontaminiranom prostoru, bespilotna letjelica, sonar za pretraživanje korita rijeka i jezera u potrazi za utopljenicima i predmetima te oprema za spašavanje iz vode (čamac s pripadajućom opremom).
 
Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek i Službe civilne zaštite Vukovar posjetiteljima su dijelili letke s uputama za postupanje u slučaju poplava, potresa, požara, epidemija i pandemija, odnosno u slučaju velikih nesreća i katastrofa.

Prigodni program se i ove godine održava u organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova te u suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom i Gradom Vukovarom.