Obilježavanje Europskog dana broja 112 i Dan otvorenih vrata u Centru 112 Osijek

Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek su uoči obilježavanja Europskog dana broja za žurne službe 112 organizirali dan otvorenih vrata Centra 112 Osijek te proveli edukaciju učenika prvih razreda  u Osnovnoj školi Vladimira Becića u Osijeku. 
Učenicima je održana prigodna prezentacija o  jedinstvenom europskom broju 112, kada zovemo broj 112, koje su to situacije u kojima pomažu žurne službe, što se treba reći operateru kako bi mogao pomoći i slično.

Djeca su aktivno sudjelovala, postavljala brojna pitanja, a neki su pokazali da već podosta znaju o broju 112. Na kraju predavanja  učenicima je podijeljen promidžbeni  letak kao bi se što bolje upoznali kada treba nazvati broj 112 i što trebaju reći kada nazovu broj 112.

Nakon održanog predavanja, učenici su u pratnji nastavnika posjetili  Županijski centar 112 Osijek, gdje su imali prilike vidjeti  rad operatera i uređaje koje koriste u svom radu djelatnici Centara 112, a najviše im se svidjelo što su imali priliku sami nazvati broj 112 i zatražiti pomoć.