Obilježavanje Dana civilne zaštite u gradu Belišće

Foto: MUP

Područni ured civilne zaštite Osijek i Državna intervencijska postrojba civilne zaštite Osijek sudjelovali su u radnom obilježavanju Dana civilne zaštite grada Belišće, koje već dugi niz godina organizira Stožer civilne zaštite grada.
Ispred zgrade Gradske uprave jučer, 28. veljače operativne snage upriličile su prezentaciju rada i opreme, kroz koju su građani mogli vidjeti što sve rade službe uključene u civilnu zaštitu. Uoči početka, u maloj gradskoj vijećnici održane su radna i svečana sjednica Stožera civilne zaštite grada Belišća. Uslijedilo je postrojavanje pred gradskom upravom i prijavak načelniku stožera Civilne zaštite grada Belišća, Domagoju Varžiću.
Čestitajući Međunarodni dan civilne zaštite, ujedno i nacionalni Dan civilne zaštite, načelnik Stožera i zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić zahvalio je na nesebičnom radu i spremnosti svima uključenima u sustav civilne zaštite.
Grad Belišće svake godine ulaže znatna sredstva u sustav civilne zaštite, čime je obuhvaćeno vatrogastvo, civilna zaštita, Hrvatska gorska služba spašavanja stanica Osijek, Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo i drugi. Stoga su sigurni da će sve komponente iz sustava civilne zaštite na primjeren način odraditi svoj dio posla. Također, bitnim je naglašena i činjenica da je na volonterskoj bazi popunjena postrojba civilne zaštite opće namjene Grada Belišća te da su i ove, kao i prethodnih godina, osigurana sredstva na nabavku nove opreme i edukaciju. U prošloj godini organizirana je i vježba civilne zaštite te osposobljavanje pripadnika civilne zaštite Grada Belišća, u suradnji s Područnim uredom civilne zaštite Osijek.
Svoju su opremu i rad ovom prigodom predstavili su: Ravnateljstvo civilne zaštite, Područni ured civilne zaštite Osijek i Državna intervencijska postrojba civilne zaštite Osijek, Vatrogasna zajednica grada Belišća, Radio klub Belišće, Odjel za prevenciju i Protueksplozijski odjel Policijske uprave osječko–baranjske, Hrvatska gorska služba spašavanja Stanica Osijek, Policijska postaja Belišće i Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo, a posebno su sve to s velikim zanimanjem pogledali polaznici Dječjeg vrtića Maslačak i učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće.