Nastavljene edukacije djece i učenika s područja Osječko-baranjske županije

Foto: MUP
 
Područni ured civilne zaštite Osijek nastavio je s aktivnostima edukacije djece i učenika u sklopu "Nacionalnog programa edukacije djece u području zaštite i spašavanja",  te opasnosti od mina koja se provodi prema planiranoj dinamici u dječjim vrtićima  i osnovnim školama s područja Osječko-baranjske županije.
 
Edukacije su provedene od 3. do 6. travnja 2023. u OŠ "Hrvatski sokol", PŠ Črnkovci, DV „Pinokio“, PV Marijanci te u OŠ "Cvjetno" i DV „Kockica“ Briješće . 
 
Edukaciju djece organizirali su djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek uz sudjelovanje djelatnika PP Donji Miholjac i PP Osijek s ispostava Čepin te vatrogasaca iz DVD-a Črnkovci i Marijanci.
 
Djeca u vrtićima i školama aktivnim sudjelovanjem kroz animiranu prezentaciju upoznata su jedinstvenim europskim brojem 112 za hitne službe. Osim o broju 112, djeca su slušala o zadaćama žurnih službi i operativnih snaga sustava civilne zaštite, te kako postupati u slučaju požara, potresa, poplava i drugih velikih nesreća.  
 
Predavanja nailaze na veliki interes djece, a dječja reakcija i brojna pitanja najveća su nagrada i ostvarenje cilja podizanje svijesti kod djece o važnosti sustava civilne zaštite.