Edukacije djece povodom Dana europskog broja 112

Foto: MUP

Edukacija djece u Starim Jankovcima
 
Djelatnik Službe civilne zaštite Vukovar održao je 6. veljače 2023. godine edukaciju iz područja zaštite i spašavanja za 20 učenika prvih i drugih razreda Osnovne škole Stari Jankovci te 20 djece predškolskog uzrasta iz Dječjeg vrtića „Krijesnica Jankovci“. Djeci je na edukativan i zanimljiv način predstavljena uloga žurnih službi u zaštiti i spašavanju osoba i imovine te su upoznati s korištenjem jedinstvenog europskog broja 112 za žurne službe. Kroz animiranu prezentaciju učenicima i djeci predškolskog uzrasta prikazane su prirodne i druge nesreće, poput požara, poplava i potresa, kao i posljedice takvih nesreća te im je prezentirano kako se pravilno ponašati u takvim nesrećama. Edukacija je provedena u suradnji s djelatnicima Policijske postaje Vinkovci te članovima Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci i HGSS-a Stanice Vinkovci.
 
Posjet djece starijeg uzrasta iz dječjih vrtića Grada Vukovara Županijskom centru 112 Vukovar

Povodom obilježavanja Dana europskog broja 112 Službu civilne zaštite Vukovar 7. i 8. veljače posjetili su dječji vrtići s područja grada Vukovara. Djeca su upoznata s radom Županijskog centra 112 kroz animiranu prezentaciju i praktični rad. Djeci je na zabavan način prikazan rad operatera Centra 112, način dojave neželjenog događaja, podataka koje je potrebno dojaviti prilikom dojave i važnosti smirenog i pravovremenog poziva prema centru 112. Na kraju posjeta, djeci je upriličen prigodan domjenak te su im podijeljene edukativne bojanke.
 
Izložba likovnih radova učenika Osnovne škole „J. Lovretić“ iz Grada Otoka povodom Dana 112

Osnovna škola J. Lovretić iz Grada Otoka organizirala je izložbu likovnih radova učenika vezano za broj 112. Učenici su na kreativan način vizualno (crteži) pokazali da znaju svrhu i funkciju broja 112, u kojim situacijama trebaju pozvati navedeni broj te što od podataka trebaju reći operateru u centru. Na kraju se Voditelj Službe civilne zaštite Vukovar  zahvalio učenicima i djelatnicima škole na odlično organiziranoj izložbi likovnih radova na temu broja 112 – jedinstvenog europskog broja za hitne službe.

Edukacija djece u osnovnim školama „Sv. Ane“ i „Vladimira Becića“ te dječjim vrtićima „Latica“ i  „Bubamara“ i dan otvorenih vrata ŽC 112 Osijek

Područni ured civilne zaštite Osijek je povodom obilježavanja Dana europskog broja 112 proveo edukacije djece u osnovnim školama „Sv. Ane“ i „Vladimira Becića“ te dječjim vrtićima „Latica“ i  „Bubamara“. Učenicima je održana prigodna prezentacija o  jedinstvenom europskom broju za hitne službe 112, upoznati su kada trebaju zvati broj 112 i što trebaju reći operateru kako bi mogao pomoći. Djeca su aktivno sudjelovala, postavljala brojna pitanja te pokazala svoje znanje o broju 112.

Za učenike 3. razreda OŠ „Vladimira Becića“ Osijek je povodom obilježavanja Dana europskog broja 112 organiziran i posjet Županijskom centru 112 Osijek, gdje su učenici dobili uvid u rad centra i kako operater odgovara na pozive koji zaprima broj 112. Za učenike je organizirano i prigodno kviz natjecanje o broju i ŽC 112 s raznolikim pitanjima te su na kraju sudionici dobili i prigodne diplome za sudjelovanje.

Svima su podijeljeni informativni letci kako bi se što bolje upoznali kada treba nazvati broj 112 i što trebaju reći kada nazovu broj 112.