Edukacije djece i učenika u sklopu "Nacionalnog programa edukacije djece u području zaštite i spašavanja"

Foto: MUP

Ravnateljstvo civilne zaštite, Područni ured civilne zaštite Osijek tijekom mjeseca rujna nastavio je  s aktivnostima edukacije djece i učenika u sklopu "Nacionalnog programa edukacije djece u području zaštite i spašavanja" koja se provodi prema planiranoj dinamici u dječjim vrtićima i osnovnim školama s područja Osječko-baranjske županije.

Nakon što su prve edukacije s početkom školske godine 2019./2020. provedene 16. rujna u Osnovnoj školi Zmajevac  i 18. rujna u Osnovnoj školi Lug, nastavljena je aktivnost do kraja mjeseca rujna te su pored navedenih osnovnih škola edukacije provede u slijedećim osnovnim školama i vrtićima:
-          20. rujna Osnovna škola Popovac, Popovac
-          23. rujna Dječji vrtić Latica, Osijek i Osnovna škola Šećarana, Beli Manastir
-          25. rujna Osnovna škola Drenje, Drenje i Osnovna škola Gorjani, Gorjani

Edukaciju djece organiziraju djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek uz sudjelovanje Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Osijek, Policijske uprave osječko-baranjske te pripadnika vatrogastva Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije i Hrvatske gorske službe spašavanja, stanice Osijek. Edukacijom u mjesecu rujnu bilo je obuhvaćeno 218 učenika i 27 djece starije vrtićke skupine. Djeci su nakon prezentacije podijeljene tiskane edukativne Bojanke, Enigmatike i rasporedi sati.