​Edukacija djece i vježba civilne zaštite u OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Slavonski Brod

Foto: MUP

Služba civilne zaštite Slavonski Brod i Osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“ Slavonski Brod organizirali su 10. studenoga edukaciju u području zaštite i spašavanja za učenike drugih razreda i polaznike predškolske skupine Dječjeg vrtića „Trnoružica“.

Nakon edukacije održana je vježba evakuacije pod nazivom „Požar u osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić Slavonski Brod - 2022.“ Cilj vježbe je provjera osposobljenosti djelatnika i učenika škole za provođenje aktivnosti u evakuaciji i spašavanju osoba iz zgrade škole utvrđenih u Planu evakuacije i spašavanja uz angažiranje operativnih snaga sustava civilne zaštite. U vježbi je sudjelovalo oko 300 učenika i djelatnika škole, a od žurnih službi sudjelovali su PU brodsko - posavska, JVP Grada Slavonskog Broda, HGSS - Stanica Slavonski Brod i Gradsko društvo Crvenog križa Slavonski Brod.

Nakon provedene vježbe održana je analiza s ocjenom uspješnosti i prijedlozima za poboljšanje sigurnosti te prezentacija opreme i rada žurnih službi.

Edukacija predškolaraca i školaraca provedena je u sklopu „Nacionalnog programa edukacije djece u području zaštite i spašavanja".