Aktivnosti edukacije djece Područnog ureda civilne zaštite Osijek

Područni ured civilne zaštite Osijek je tijekom studenog 2023. nastavio s aktivnostima edukacije učenika u sklopu Nacionalnog programa edukacije djece u području zaštite i spašavanja te opasnosti od mina na području Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije

Foto:MUP

Djeca su aktivnim sudjelovanjem kroz animiranu prezentaciju upoznata s jedinstvenim europskim brojem 112 za hitne službe. Osim o broju 112, djeca su slušala o zadaćama žurnih službi i operativnih snaga sustava civilne zaštite te kako postupati u slučaju požara, potresa, poplava i drugih velikih nesreća.
 
Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek održali su edukaciju u Osnovnoj školi „Dore Pejačević“ u Našicama, kojom je bilo obuhvaćeno ukupno 130 učenika od 4. do 8. razreda.
 
U suradnji Službe civilne zaštite Slavonski Brod s policijskim službenicima za protueksplozijsku zaštitu, Gradskim društvom Crvenog križa Slavonski Brod, HGSS Stanicom - Slavonski Brod te lokalnim DVD-ima provedene su edukacije djece u OŠ „Ivan Filipović“ Velika Kopanica, OŠ „ Sikirevci“, OŠ „Augusta Šenoe“ Gundinci te OŠ „ Josip Kozarac“ Kruševica. Edukacijama je obuhvaćeno 100-tinjak učenika 2. razreda.
 
Djelatnici Službe civilne zaštite Požega proveli su edukacije učenika drugih razreda osnovnih škola u Požegi - OŠ Antuna Kanižlića, Katolička osnovna škola, OŠ „Dobriša Cesarić“ te OŠ „Julija Kempfa“, a edukacija je provedena u suradnji s djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Grada Požege i HGSS Stanicom - Požega.
 
Služba civilne zaštite Virovitica održala je edukacije u područnim školama u Lukaču, Terezinom Polju i Kladarama, za 26 učenika, kojima je podijeljena igra „Zemlja rizika“.