​7. Silvestarski zaron u rijeku Savu

Desetak ronilaca Kluba podvodnih aktivnosti „Marsonia“ Slavonski Brod 31. prosinca u 12:00 sati je na temperaturi zraka od 11°C i temperaturi vode od 5 °C zaronilo u rijeku Savu i tako ispratilo 2022. i obilježilo ulazak u Novu 2023. godinu

Foto: MUP

Ovo je tradicionalni, 7. po redu „Silvestarski zaron u rijeku Savu“ u organizaciji KPA „Marsonia“ Slavonski Brod, a odvija se na savskom keju na južnoj strani gradskog korza u Slavonskom Brodu.

Logističku podršku u organizaciji silvestarskog zarona pružili su djelatnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Osijek i Službe civilne zaštite Slavonski Brod.
 
Klub podvodnih aktivnosti „Marsonia“ je osnovan 1970. godine i registriran kao prvi kontinentalni ronilački klub te neprekidno postoji i sudjeluje u svim oblicima zaštite i spašavanja na ovim prostorima. Članovi kluba su dobrovoljno pristupili sustavu civilne zaštite i uključeni su u specijalističku postrojbu civilne zaštite za spašavanje iz vode Brodsko-posavske županije. Tijekom obrane od poplava na području Brodsko-posavske županije aktivno su sudjelovali u spašavanju života i imovine, čime su potvrdili svoju spremnost za uključivanje u sustav civilne zaštite.