Žuto upozorenje Meteoalarma

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Nevrijeme/DHMZ 17.07..jpg

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za danas, 16. srpnja žuto upozorenje za Osječku regiju, Kvarner i Kvarnerić te za područje Velebitskog kanala
 

U Osječkoj regiji lokalno su mogući izraženiji pljuskovi i obilnija oborina. Vjerojatnost grmljavine do 60 %.

Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Na području Kvarner i Kvarnerića mogući su udari vjetra od 35 do 40 čvorova (65-75 km/h), a na području Velebitskog kanala od 35 do 45 čvorova (65-85 km/h).

Iako su uobičajene i česte u ovoj regiji, očekuje se lokalno ili potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizične za manja plovila. Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za sutra, 17. srpnja žuto upozorenje za veći dio Hrvatske.

U većem dijelu zemlje umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom te lokalno obilnom oborinom. U Dalmaciji promjenjivo, lokalno uz malo kiše ili poneki pljusak. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, uz nestabilnosti lokalno pojačan. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar, drugdje sjeverozapadni i zapadni vjetar.
 

Stranica