Priopćenje za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 26. ožujka u 17:30 sati

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Ilustracije/coronavirus_3.jpg

Danas su potvrđene 53 novooboljele osobe novim koronavirusom. U Hrvatskoj je potvrđeno ukupno 495 oboljelih osoba, a 22 osobe su ozdravile i otpuštene iz bolnice. Dosad su dvije osobe preminule.

Uputa epidemiologa i odluka Stožera civilne zaštite RH u ovom trenutku se svi moraju strogo pridržavati jer samo odgovornim ponašanjem možemo spriječiti širenje zaraze novim koronavirusom.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio Odluku o postupanju i primjeni karantene i kućne izolacije za vozače teretnih vozila međunarodnog transporta za vrijeme proglašene epidemije bolesti COVID-19.  
 
Sve Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom. 
 
Ponovno apeliramo na sve naše građane da se strogo pridržavaju preporučenih higijenskih mjera te redovito čiste prostore u kojima borave.
 
Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Pozivom na broj 113 svakim danom od 7:00 do 22:00 sata možete dobiti sve informacije o koronavirusu.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske kontinuirano prati daljnji razvoj situacije te u skladu s tim poduzima odgovarajuće mjere.

Upiti vezani uz praćenje stanja novog koronavirusa na području Republike Hrvatske mogu se slati na e-mail adresu: stozercz@mup.hr.

Stranica