Učenici posjetili Županijski centar 112 Zagreb povodom Dana broja 112

Učenici četvrtih razreda osnovnih škola „Pušća“ s područja Zagrebačke županije i „Matija Gubec“ iz Grada Zagreba su danas povodom obilježavanja Dana broja 112  posjetili Županijski centar 112 Zagreb.

Učenici su kroz edukacijsku prezentaciju o sustavu civilne zaštite upoznali i naučili o broju 112 te kada se i u kojim situacijama poziva. Također su upoznati i s nesrećama i katastrofama koje se mogu dogoditi i kako se moraju ponašati u takvim situacijama te tko sve pomaže i pruža pomoć – policija, vatrogasci, hitna medicinska pomoć, gorska služba spašavanja i potražni psi.

Učenici su također posjetili i dežurnu smjenu u Županijskom centru 112 Zagreb te su im operateri praktično pokazali kako se poziva i razgovara kada se traži pomoć.
Županijski centar 112 posjetila je i delegacija Zagrebačke županije s zamjenicom župana  Nadicom Žužak te su uz druženje s djecom upoznati s radom Centra.
U okviru Županijskog centra 112 Zagreb djeluje i županijski vatrogasni komunikacijski centar i gdje se kroz zajednički rad s operaterima Centra 112 najbolje prezentira kvaliteta i potreba jedinstvenog broja za koordiniranje rada svih službi i ostalih subjekata u slučaju nesreća ili katastrofa.

Na  području koje svojim radom pokriva Županijski centar 112 Zagreb, Grad Zagreb i Zagrebačka županija, u protekloj godini zaprimljeno je preko 506.000 poziva od kojih su mnogi rezultirali spašavanjem života, sprječavanjem nastanka materijalnih i financijskih šteta i drugih posljedica. Upravo ove brojke pokazuju da je broj 112 prisutan u percepciji naših sugrađana i da ga vrlo često koriste. No  u cilju i daljnje senzibilizacije javnosti prema broju 112 , ovih je dana također prezentiran broj 112 i na displejima autobusa i tramvaja javnog prijevoza Grada Zagreba i okolnih županijskih mjesta kojima prometuje ZET.

Stranica