U Jastrebarskom održane radionice u sklopu projekta ALTER112

U Nastavnom nacionalnom središtu civilne zaštite u Jastrebarskom, od 4. do 9. prosinca, održane peta i šesta radionica u sklopu projekta ALTER112

Foto: MUP

Radionice su okupile voditelje i djelatnike Operativnog centra civilne zaštite te Županijskih centara 112 Ravnateljstva civilne zaštite. U sklopu radionica provedena je obuka za rad operatera, prezentiran je rad operativnih sustava CoordCom i Sfera, kao i sustav ranog upozoravanja te projekt SRUUK, koji se odnosi na sustav ranog upozoravanja građana u slučajevima velikih nesreća i katastrofa.

Izlaganje o operativnom radu, kao i komunikaciji s centrima 112, održali su i predstavnici drugih žurnih službi (OKC PU, HMP i ŽVOC-a), dok je predavanje na temu komunikacije i stresa u radu operatera u žurnim službama održala psihologinja Ministarstva unutarnjih poslova.

Polaznici su sudjelovali u otvorenoj raspravi vezanoj za donošenje, izmjene i ažuriranje standardnih operativnih postupaka, uredbi i protokola te su imali mogućnost iznijeti svoja mišljenja i ideje s ciljem unaprjeđenja sustava 112. Po završetku radionica, svim je polaznicima uručena potvrda o sudjelovanju.

Podsjetimo, ovim radionicama prethodile su radionice u Valbandonu i Kuparima, a sveukupno se planira održati deset radionica.
 

Stranica