Tehničko-taktički zbor operativnih snaga sustava civilne zaštite u Koprivnici

S ciljem podizanja svijesti o važnosti sustava civilne zaštite, a povodom obilježavanja Dana Koprivničko-križevačke županije, u Koprivnici je danas, 9. travnja 2024., održan Tehničko-taktički zbor sudionika sustava civilne zaštite

Foto: MUP

Uz domaćina, zamjenika župana i načelnika Stožera civilne zaštite Ratimira Ljubića te brojne uzvanike, otvorenju je nazočio i pomoćnik ravnatelja Ravnateljstva civilne zaštite Darko Majstorović koji je tom prilikom prisutnima čestitao Dan Županije te, prisjetivši se prošlogodišnje obrane od poplava na rijeci Dravi te dobre organizacije i reakcije županijskog Stožera civilne zaštite kojom je spriječen proboj nasipa, naglasio kako je Koprivničko-križevačka županija primjer uspješnog provođenja mjera i aktivnosti civilne zaštite u izvanrednim događajima.
 
Opremu koju koristi u najsloženijim akcijama traganja i spašavanja prezentirala je Državna intervencijska postrojba civilne zaštite Osijek i Zagreb. Posjetitelji su tako imali priliku vidjeti opremu za spašavanje iz vode, komunikacijsko-zapovjedno vozilo, dronove, amfibiju, plovila i razna vozila te komunikacijsku opremu kojom se koristi Državna intervencijska postrojba civilne zaštite za traganje i spašavanje ljudi. U sklopu izložbe, na info pultu Ravnateljstva civilne zaštite građani su se mogli informirati i uzeti brošure o broju 112 i upute za smanjenje rizika od požara, potresa, poplava i drugih velikih nesreća. Za djecu je bila pripremljena zanimljiva igra „Zemlja rizika“, koja je nastala u suradnji s UNICEF-om, a cilj joj je educirati najmlađe o tome što oni kao dio zajednice mogu učiniti kako bi bili sigurniji u slučaju potresa, poplave i drugih nepogoda.
 
Uz Ravnateljstvo civilne zaštite, svoju opremu i aktivnosti predstavili su i Policijska uprava koprivničko-križevačka, Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije, Hrvatska gorska služba spašavanja - Stanica Koprivnica, Društvo Crvenog križa Koprivničko - križevačke županije te Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije.
 
 
 

Stranica