Saniranje posljedica nevremena u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Ravnatelj Damir Trut i danas je na terenu te se u koordinaciji sa županom Markom Marušićem, gradonačelnikom Dinkom Pirakom te županijskim i gradskim stožerima civilne zaštite procjenjuju daljnje aktivnosti i prioriteti u saniranju posljedica jučerašnjeg nevremena

Foto: MUP

Ravnateljstvo civilne zaštite odmah se uključilo i poslalo potrebnu pomoć u opremi i ljudstvu. Na terenu su od početka naši djelatnici iz Službe civilne zaštite Bjelovar, a uputili smo i tim Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite koji će biti angažiran na prekrivanju krovova. Također, apeliram na građane koji popravljaju svoje krovove sami da primjenjuju sve sigurnosne elemente ili pričekaju žurne službe kako bi se spriječila stradavanja. Trenutno se utvrđuju daljnje potrebe, međusobno dogovaramo načine nabave dodatnog materijala za prekrivanje krovova, drvene građe i građevinskog materijala kako bi se što prije sanirale ogromne posljedice ovog nevremena, izjavio je Trut u Čazmi. 

Održane su i sjednice gradskog stožera civilne zaštite u Grubišnom Polju te gradskog i županijskog stožera civilne zaštite u Čazmi.

U Grubišnom Polju oštećeno je preko 50 krovišta, a bilo je i više urušavanja zidova. U Čazmi je 40 kuća ostalo bez krova, a u naselju Bosiljevo oštećeno je 50-60 kuća, a u općini Berek 5-6 kuća je bez krova, a oštećen je i krov na Domu zdravlja. Zbog oštećenja dalekovoda, još 20% kućanstava nema struje. Oprema koja je sinoć stigla raspoređena je prema prioritetima.

Na terenu su sve nadležne i žurne službe.
 

Stranica