Ronilačka ekološka akcija u sklopu 2. Hrvatskog ronilačkog kongresa

Nakon provedenog 2. Hrvatskog ronilačkog kongresa koji je 8. i 9. listopada održan u dvorani Centar Zamet u Rijeci, u sklopu kongresa u nedjelju, 10. listopada, provedena je ekološka akcija čišćenja podmorja

Foto: MUP

Otvorenju kongresa nazočio je ravnatelj dr.sc. Damir Trut koji je u pozdravnom obraćanju iskazao podršku daljnjem razvoju ronilaštva u RH i promociji ronilačke struke. 

Za vrijeme trajanja kongresa, sudionici su mogli razgledati izložbeni prostor na ulazu u dvoranu, gdje je između ostalih, Ravnateljstvo civilne zaštite prezentiralo ronilačku opremu i opremu za spašavanje na vodi koju koriste Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, uz video projekciju korištenja izloženog podvodnog drona (ROV).
Tijekom kongresa, o iskustvima pri uporabi podvodnog drona u realnim situacijama, pripadnik Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Rijeka Goran Rukavina održao prezentaciju za sudionike kongresa. 
 
U sklopu kongresa, u nedjelju, 10. listopada, provedena je ekološka akcija čišćenja podmorja na nekoliko lokacija od Rijeke do Novog Vinodolskog, a na kojoj su sudjelovali sudionici kongresa.

U ovoj ekološkoj akciji čišćenja podmorja sudjelovalo je više od 200 ronioca na 6 lokacija (Novi Vinodolski, Selce, Crikvenica, Bakar, Kraljevica i Rijeka), a priključilo se i deset pripadnika Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Rijeka. 

Sudionici akcije dolaze iz cijele Hrvatske, a također su sudjelovali i ronioci iz Republike Slovenije (Podvodna reševalna služba Slovenija iz Sevnice).

Stranica